FAQ items aan het laden...

Nieuws

Nieuws2020-01-16T15:37:03+01:00

Camino

maart 1st, 2020|0 Reacties

"Alles in me zei me dat ik het moest doen." Martin de Vries be-sluit om zonder noemenswaar-dige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pel-grimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voe-ten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Een on-opgesmukt zelfportret in twee miljoen stappen. 

Taizé-viering 

februari 22nd, 2020|0 Reacties

Zang, teksten, gebeden, kaarslicht, muziek en stiltes bepalen de meditatieve sfeer die typisch is voor Taizé. Na afloop is er gelegenheid el-kaar te ontmoeten bij een koffie of thee in de kerk. 

God only knows

februari 16th, 2020|0 Reacties

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluch-telingen, staat zij permanent klaar voor haar broer. Maar hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professio-nele hulp zou accepteren. De interactie tussen Doris, Thomas en Hannah is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grap-pig tegelijk. Onder dit alles slui-mert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken. 

Aankomend activiteiten

We willen onderstaande activiteiten graag aanbevelen.

Muziek in de Liturgie

Liturgie en kerkmuziek zijn altijd in beweging. Ze zetten ons aan om na te denken over ons eigen functioneren in de samenleving. Muziek is een ultiem middel om ons te laten communiceren met elkaar, om mensen te verbinden. De muzikale geschiedenis van vele generaties die ons zijn voor-gegaan kan ons daarbij helpen en ons ook een spiegel voorhou-den. Ad Voesten is als kerk-musicus o.a. werkzaam als can-tor en dirigent in Boxmeer. Hij raakt niet uitgepraat over muziek in de liturgie. 

Kerst

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim.

Zendelingen

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim.

Bijbelstudie

Bijbelstudie Volgende bijeenkomst behandelen we het volgende hoofdstuk   Henk Stoorvogel is voorganger in de evangelische gemeente Vrije Evangelisatie

Ik vraag aan de HEER één ding,
het enige wat ik verlang:
wonen in het huis van de HEER
alle dagen van mijn leven,
om de liefde van de HEER te aanschouwen,
hem te ontmoeten in zijn tempel.

Psalmen 27:4

Lidmaatschap